Hij is heel bescheiden, maar het werk voor IOVIVAT van Johannes de Bruijne is verreweg het meest prominent in beeld. En dat moet ook, want hij maakt al zo’n twintig jaar onze posters, flyers, programmaboekjes en zelfs de hele website.

Hoewel hij afstudeerde in Diermanagement, heeft zijn werk meer te maken met een paar jaar hogere informatica. ‘Ja, ik was zoals ze dat zeggen, wel handig met een computer. Toen ik – na een korte stop vanwege mijn studie – weer lid was, werd ik meteen gevraagd om de posters te maken. In 2003 bouwde hij de eerste website voor de vereniging en een paar jaar geleden nog een betaalfunctie. Johannes is zelfstandig grafisch vormgever en werkt inmiddels veel voor theatergezelschappen en -producties. Alleen al voor IOVIVAT heeft hij zo’n 35 voorstellingen voorzien van materiaal.
En het gaat verder dan papier en website. Voor het gezelschap Dastater, voor de voorstelling Timmertje en voor IOVIVAT maakte Johannes animaties die in het spel worden getoond.

En hij speelt ook nog toneel bij IOVIVAT. Op zijn tiende hoorde hij zelfs bij de eerste lichting IOVIVATJES. In de voorstelling over De Ploeg kwamen vormgeving en spel heel dicht bij elkaar. Johannes speelde de expressionistische kunstenaar Werkman en heeft voor de poster en het programmaboekje illustraties gebruikt uit zijn kunstwerken. Hij imiteerde lettertypes, vormen, stempeltechnieken en zeefdruk zoals Werkman die gebruikte, met een mooie compilatie van kunst tot gevolg. En zo hangt zijn werk ook wel eens ingelijst aan de muur.

Ook zijn werk voor KLEI is al geliefd. Het krachtige steenrood dat hij koos, zit diep in de harten van de Groningers. Reden om de posters voor deze ene keer voor een schappelijke prijs te verkopen, uitsluitend bij de voorstelling en zolang de voorraad strekt!