Na een paar grimecursussen bij Frans Koopal in Groningen, startte de grimecarrière van Marjan van den Hof bij IOVIVAT. In het begin stond ze zelf ook nog eens op de planken, maar haar liefde ging uit naar het creëren van de personages met kapsels en grime. Ze ontwikkelde al snel haar eigen stijl en vanuit haar ervaring bij IOVIVAT werd ze gevraagd grimecursussen te geven bij het Kunstencentrum. Daar kwam ze in contact met visagie en werkte vervolgens bij Oog TV, TV-Noord en TV-Drenthe en als docent beeldende kunst bij Art en Design (Noorderpoort).

Hoewel ze inmiddels de concepten voor de grootste producties van Groningen ontwikkelt en niet meer weg te denken is uit de toneelwereld, is ze trouw gebleven aan IOVIVAT: ‘IOVIVAT is mijn bakermat en mijn familie.’ Bij veel producties van IOVIVAT verzorgt ze de grime en het haar, maar een van de meest tijdrovende klussen die ze doet is de kleding.

Zo ook in KLEI. Na het lezen van het stuk en goede gesprekken met de regisseur, start de ontwikkeling van het concept. Vaak met associaties naar films, foto’s of boeken. Ieders maten worden opgenomen en stad en land wordt afgestruind op zoek naar dat ene jasje of die bepaalde stof. Gelukkig werkt ze dit keer samen met coupeuse Mirjam Mulder. Zo kan Marjan de grote lijn in de gaten houden en harmonie scheppen.