Sanne

Oog voor detail heeft ze al heel lang. Als archeoloog legt zij ook steeds vaker de opgravingen vast. Niet persé noodzakelijk, let ze daarbij wel graag op esthetiek en compositie. ‘Maar daar is natuurlijk weinig actie,’ grapt ze ‘En ik vind het juist leuk om spontane dingen te vangen. Het is alsof je een film aan het kijken bent en wacht op een mooi beeld dat je dan met de foto even pauzeert.’ Zo heeft elke repetitie wel een favoriet en zijn er al heel wat grappige en unieke interacties met bijvoorbeeld katten vastgelegd.

Foto: Actiefoto tijdens een repetitie met kat.
Foto: Sanne (rechts) tijdens een repetitie op locatie (Foto: Melchior Riemens).

Een carrière als fotograaf? Ze maakte al eens een reportage voor een verjaardag, schoot de portretten voor deze gesprekken en de actiefoto’s tijdens repetities voor onze sociale media. Van Niels maakte ze een portret voor Trouw, waar ook een geënsceneerde foto van haar hand in is geplaatst. En wie weet komt er nog eens een leuke opdracht!

Vanaf haar tiende speelt ze bij IOVIVAT. Nu 15 jaar later speelt ze in KLEI een boerendochter die gaat studeren in de stad…

Joske

Als doorgewinterde communicatieadviseur speelt Joske Kluvers graag met woorden. Tel dat op bij iemand die de ander graag echt leert kennen en vermenigvuldig dat met al die geweldig leuke vakvrouwen en -mannen van IOVIVAT. Het resultaat is een serie portretten zoals in de rubriek In gesprek op de site van KLEI.

‘Bij IOVIVAT hebben we bijna alle disciplines zelf in huis en samen hebben we zoveel ideeën, vakkennis en slagkracht, dat wil ik ontzettend graag laten zien aan de buitenwereld. Als mensen straks bij de voorstelling komen kijken, hebben ze een inkijkje in onze vereniging en onze productie gehad en snappen ze nog beter hoe professioneel dit amateurgezelschap werkt.’

Foto: Joske (tweede van links) tijdens een repetitie op locatie (foto: Melchior Riemens).

Voor de grote productie KLEI was er eindelijk tijd om haar vakkennis te benutten voor IOVIVAT. Joske maakte een communicatiestrategie met hulp van collega’s uit de cultuursector van Groningen en had contacten met de pers en marketingafdeling van Mediahuis Noord. Samen met hele pallet van het PR-team van IOVIVAT heeft het geleid tot een goede en positieve zichtbaarheid.

Foto: Joske (rechts) tijdens een repetitie op locatie.